JONAS IN DE WALVIS

Een voorstelling voor kinderen (8+). Voor ieder die zich kind wil noemen, hoe oud je ook bent.

Het is muziektheater op locatie zoals het hoort: in de duinen, een weiland, of midden in de stad bovenop een parkeergarage, op ’n schoolplein of in het theater.

Het is muziektheater op locatie in de méést ongebruikelijke zin van het woord: mídden in de buik van een walvis.

Een reusachtige sculpturale walvistent als schouwburg.

U bent al binnen, neem plaats. Welkom!

Verbeelding, fantasie vallen samen met vorm en inhoud: het is een belevenis.

Het verhaal van ‘Jonas in de walvis’ gaat over Jonah. Of Yunus, of Yônā. Maar laten we hem, of haar, gewoon Jonas noemen, of Duif. De profeet-tegen-wil-en-dank. Jonas die in de buik van een walvis zit. Het archetypische beeld uit de Bijbel, de Koran en de Thora – dat in ieders hoofd gegrift zit. ‘Jonas in de walvis’ gaat over het mythische verhaal. Anno nu.

Met Carole van Ditzhuyzen, Mehmet Polat, Modar Salama, Jorn Heijdenrijk en Czeslaw de Wijs.

Mundus vult decipi is opgericht door Czeslaw de Wijs en Jorn Heijdenrijk, de wereld wil bedrogen worden. De vraag is: spelen wij een listig spel met de werkelijkheid, of de werkelijkheid een spel met ons? Indachtig deze vooronderstelling willen wij ons ethisch en esthetisch engagement met de wereld tonen en nieuwe (artistieke) verbindingen leggen, die het tekort van de nabijheid en de grenzen van ons blikveld overstijgen. Alles over de voorstelling en mundus vult decipi vind je hier

14 tot en met 19 september 2021  Het Paleis / Stormkop Droogdokken, Antwerpen

8 tot en met 24 oktober 2021 De Krakeling / Het Stenen Hoofd, Amsterdam