word donateur

Lieve mensen

Bij deze een oproep van groot gewicht;

’t Barre Land zoekt donateurs.

Na jarenlang aarzelen of wij ons met deze mededeling tot jullie zouden wenden, na vele vragen over nut, noodzaak en wenselijkheid, momenten van vergeetachtigheid waardoor het voornemen weer ergens op de achtergrond verdween, of na andere overwegingen aangaande de goede smaak, zijn wij nu de schaamte voorbij, en vragen ronduit; wie o wie heeft er een ruime beurs en een groot hart voor de goede zaak – of in het geval van enkel het laatste, kennis van iemand met het eerste om hem of haar van deze oproep te vertellen – en is bereid om onze toneelspeelkunst vier jaar lang als donateur te ondersteunen?

Want wat is het geval? Sinds we zeven jaar geleden uit de subsidieregeling zijn geraakt, en in de tussentijd met af en toe een klein beetje geld door konden werken, dient zich nu de mogelijkheid weer aan voor structurele ondersteuning voor vier jaren. Hoewel sindsdien de helft, en onlangs wederom de helft van die helft aan middelen uit deze subsidiepot verdwenen is, en met ons nog vele uitzonderlijke toneelisten er waarschijnlijk aanspraak op wensen te maken, hebben Margijn en Czeslaw en ik de moed bijeen geraapt en zijn we aan het schrijven aan een prachtig nieuw plan, als voorvechters van het progressief repertoire-onderzoek, waar weer vanalles voorbij gaat komen; Oosterhoff, Horvath en Handke, Tsjechov en Shakespeare, Bernhard en Bindervoet, Choderlos, Montesqieu, Goetz, Melville en Broch, en Pointless International met Point of no return. En daarbovenop wie weet nog allemaal voorstellingen die we nu nog niet wisten, of stukken van lang geleden weer opnieuw. Plannen waar we weer allemaal bekende en vooral hopelijk ook veel nieuwe toneelspelers bij kunnen gaan betrekken.

Wij vragen nu nog niks, alleen nog maar een toezegging om, wanneer ons plan wordt gehonoreerd, vanaf 2021 vier jaar lang een bedrag te doneren.(*) Schrijf, bel (0651065279), mail (info@barreland.nl), app, spreek ons aan. Als we 10.000 euro aan toezeggingen weten te verzamelen vóór 1 februari, dwz tien toezeggingen van 1.000 euro per jaar, of twintig van 500, of veertig van 250 (aan dat soort bedragen denken we), dan nemen we dat bedrag op in de begroting. Als we dit streefbedrag niet halen, dan laten we deze actie voor wat het is, en hebben het in ieder geval geprobeerd. Maar lukt het wel, en krijgen we dan ook nog die subsidie, en dat horen we in augustus, dan zullen we het direct laten weten en dan mag iedereen die aan ons gaat doneren een leven lang voor niks naar binnen!

(*) ’t Barre Land is een culturele ANBI, wat betekent dat een gift voor 125% afgetrokken kan worden van de inkomstenbelasting. Afhankelijk van het inkomen krijg je daarom van die 1000 euro tussen de 464 en 619 euro terug van de belastingdienst!

Zegt ’t voort! Deel dit bericht! Heel graag… en over drie weken laten we weten hoeveel toezeggingen er binnen zijn gekomen.

Vele groeten, ook namens Margijn en Czeslaw,

Vincent